Μονοκατοικία Πέτρινη 75 τ.μ Άγιο Νικόλαο Δυτικής Μάνης. Print
Μονοκατοικία Πέτρινη 75 τ.μ Άγιο Νικόλαο Δυτικής Μάνης.
Διεύθυνση: Ρίγκλια Δυτικής Μάνης
Περιγραφή:

Μονοκατοικία Καινούργια Πέτρινη στον Άγιο Νικόλαο Δυτικής Μάνης 75 τ.μ που αποτελείτε από ισόγειο 50 τ.μ και 25 τ.μ Σοφίτα σε οικόπεδο 275 τ.μ. 400 μέτρα από την Πανέμορφη παραλία Πανταζί. Ημιτελής περασμένα ηλεκτρολογικά και υδραυλικά και εσωτερικά σοβατισμένο, βρίσκεται σε πολύ όμορφη οικιστική περιοχή με νεόκτιστα πετρόκτιστα σπίτια.
Ο Άγιος Νικόλαος ή Σελίνιτσα είναι ένα γραφικό λιμανάκι της έξω Μάνης 3 χλμ. από τη Στούπα, το οποίο σήμερα λειτουργεί ως ιχθυόσκαλα και αραξοβόλι για ψαροκάικα και ψαρόβαρκες. Το όνομα Σελίνιτσα προέρχεται από τη μικρή Σελήνη ή μικρή Ελένη.
Νοτιοανατολικά του Αγίου Νικολάου, βρίσκεται το γραφικό μικρό ψαροχώρι του Αγίου Δημητρίου, στη θέση της αρχαίας Πέφνου, με το βραχονήσι της. Στην Πέφνο, σύμφωνα με τη Μυθολογία, γεννήθηκαν μέσα από ένα αυγό οι Διόσκουροι, Κάστορας και Πολυδεύκης που ήταν ημίθεοι, προστάτες των ναυτιλλομένων και αδελφοί της Ωραίας Ελένης. Το αυγό αυτό ήταν το αποτέλεσμα του έρωτα του Δία, ο οποίος είχε μεταμορφωθεί σε κύκνο και της πανέμορφης Λήδας, κόρης του Γλαύκου, που για να τον αποφύγει είχε και αυτή μεταμορφωθεί σε χήνα. Από τον Παυσανία λέγεται ότι στη Πέφνο υπήρχε βασίλειο με βασιλέα τον Τυνδάρεω, πατέρα της Ωραίας Ελένης, βασίλισσας της Σπάρτης και της Κλυταιμνήστρας, βασίλισσας των Μυκηνών, Στον Άγιο Δημήτριο βρίσκεται ο Πύργος Χρηστέα, χαρακτηρισμένο ιστορικό διατηρητέο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού, ένα πυργόσπιτο του Καπετάνιου Χρηστέα της Πλάτσας Μάνης, το οποίο κτίσθηκε στην περίοδο των δύο δεκαετιών πριν από την Ελληνική Επανάσταση.

Τύπος: Προς πώληση
Τιμή: 80000 EUR
Δωμάτια: 2
Μπανια: 1
Υπνοδωμάτια: 2
Κατάσταση: Ενεργό
Έίδος Ιδιοκτησίας: Μονοκατοικία
Οικόπεδο: 275
Μέγεθος σπιτιού: 75
Έτος: 2019